JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN BERTULIS UPSR 2016

Bermula esok, 5 September 2016 (Isnin), peperiksaan utama bagi sekolah rendah iaitu Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) akan berlangsung khusus kepada Sekolah Kebangsaan (SK). Hal ini sememangnya suatu penantian yang mendebarkan bagi semua pihak terutamanya murid-murid, para guru dan ibu bapa.Semoga segala usaha, tunjuk ajar dan pengorbanan akan membuahkan kejayaan nanti.

Untuk makluman, UPSR telah bermula pada 1 September 2016 yang lalu bagi Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil. Murid-murid SJK (C) dan SJK (T) telah menduduki ujian bagi kertas Bahasa Cina (Pemahaman dan Penulisan) dan Bahasa Tamil (Pemahaman dan Penulisan). Berikut adalah jadual waktu peperiksaan bertulis UPSR bagi tahun 2016:

jj1

Kepada semua calon UPSR 2016 SK Asyakirin, kami sentiasa mendoakan agar semua calon berada dalam keadaan sihat sentiasa dan bersedia untuk menjawab soalan ujian. Harapan kami agar semua calon dapat melakukan yang TERBAIK dan memperoleh kejayaan nanti. Insya’Allah. SK Asyakirin…Fokus! Fokus! Fokus!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s